LowLand Pullers
Nieuws

 
De LowLand Pullers zijn een stel vrienden met een verschillende achtergrond met dezelfde passie "Tractor Pulling"

Full Speed wordt met een perfecte run Nederlands Kampioen
Eerste Run
Tweede Run
De cup met de grote oren!

 

 

Verslag wedstrijd Meerkerk

Vrijdagavond 17 augustus is het dan zover, Marina is klaar gestoomd voor haar "maiden run". De 724 schoongemaakt en gepoetst, gewichten juist verdeeld en de bandjes op de goeie spanning. De "alky burners" langs de baan met een prachtig spandoek. En Marina , licht zenuwachtig, achter het stuur in gepaste kleding als "the Lady on Red". Ze mocht als zesde starten en koos op advies van de kenners de baan te volgen links van het midden. Een 13e plaats met ruim 75 meter is geen slecht resultaat voor een eerste keer. Na de run werd Marina onthaald met een heerlijk glaasje rosé door de fans langs de baan.

Groet van de Lowland Pullers uit Nieuwland.

 

 

Verslag wedstrijd Harskamp

Opnieuw een competitie wedstrijd van de NTTO dus knokken voor de puntjes. We hadden een prachtige week achter de rug met bijna, zeg maar, tropische temperaturen. De verwachting was dan ook hoog  gespannen, als we het over banen hebben. Toch moet er iets niet goed gegaan zijn want in begin hebben ze er een klets water opgereden wat vooral voor de lichtere tractoren en heel gespin was bij de start. Eigenlijk hadden de 4,5 ton Super Sporters er ook lichtelijk mee te kampen. Maar kom op, voor iedereen gelijk zegt men dan, maar toch!!! Niet iedereen denkt hier hetzelfde over. De 4,5 Ton Sport Top Niveau stond gepland om 19.30 uur. Doch een hevige regenbui zorgde voor vertraging en gelukkig hadden de medewerkers en sommige helpers het zeil op tijd over de baan. De Full Speed moest als zesde van start en opnieuw zouden we niet voor de nieuwe versnelling hebben gekozen, maar kampioen worden gaat toch niet meer dus uit proberen, anders weet je helemaal niks. Deze keuze heeft ons zeker een punt of  5 gekost en zodoende zijn de Waldbroezers angstig dichtbij gekomen. Laat onze Noordelijke vrienden nog maar even genieten, het spelletje is pas afgelopen na Tzum. De baan was zoals gezegt meer een baantje voor Jan Roseboom met z'n Valmet die het dan ook goed deed en een vijfde plaats behaalde. Ook Cor lodder hadden wij in het rijtje staan, maar bleef toch een paar metertjes achter bij de grip banden van Jan Roseboom. De Full Speed kwam wel goed weg en door m'n poot iets langer op de koppeling te houden gingen de banden ook rollen i.p.v. spinnen. Maar het gevolg was dat de motor niet de 2700 toeren bereikte en ik mezelf enorm vergiste in het terug schakelen, toen de toeren begonnen te zakken. Zeg maar gerust dat ik hem ineens totaal kwijt was en zodoende een miserabele afstand klokte van 70,89 mtr. Onze sterke koplopers Wouter en Henk die weinig voor elkaar onderdoen, behaalden een eerste en een derde plaats, proficiat jongens. Wouter met z'n kids op het ere schavot, dus wordt het bij de fam. Peelen er met de paplepel ingegeven. Het mooiste was dat vrouwtje Peelen de prijzen mocht uitreiken, dus ook van harte gefeliciteerd. Wat ons in Speuld overkwam, om tussen deze sterke jonges op het ere podium te komen staan, was nu weggelegd voor de zichtbaar glunderende Freek uit Augustinusga. Ook van harte gefeliciteerd vanaf deze plaats nogmaals. Een trieste mededeling wat betreft onze vriend Hans Kester die heel goed van start ging en op het moment dat hij terug schakelde pardoes zijn rechter voorwiel op de witte krijtlijn neer zette. Gezien de opgebouwde snelheid tijdens de run had er meer ingezeten. Vol ongeloof verliet hij het wedstrijd terrein. Bij deze wensen we iedere rijder in de laatste 2 competitie wedstrijden alle succes toe.

Groet van de Lowland Pullers uit Nieuwland.

 

 

Verslag wedstrijd Aagtekerke

Na Putten zouden we 2 weken vrij hebben, maar aangezien we plannen hadden om de bak te reviseren, hebben we gelijk op zaterdag, na Putten, de hele boel maar uit elkaar geschoven. Nieuwe tandwielen om zo dus een tussen versnelling te creëren. Daar een paar leden van het team vakantie hadden kon dit wel geklaard worden. De organisatie Aagtekerke gebeld en via toestemming NTTO konden we daar op de wedstrijd van Joan Visser aanhaken in de finale afstelling van de 4,5 ton Promo. De organisatie had ook te kampen gehad met hevige regenval dus de baan, als zo vele andere banen, dit jaar ook niet in top conditie. Nu dan maar starten in die nieuwe versnelling, maar als het voor ons een competitie wedstrijd was geweest hadden we deze versnelling niet aan gedurfd. De verwachtingen misschien toch te hoog? Als excuus hadden we vandaag dus de baan en konden we niet helemaal testen zoals we hadden gewild. Als laatste hebben we onderweg nog tegen elkaar gezegd dat de rijders uit Zeeland toch veel kilometers moeten maken om naar bv. de Veluwe of het Noorden af te reizen!

Groet van de Lowland Pullers uit Nieuwland.

 

 

Verslag wedstrijd Putten

Vakantie tijd dus hoe druk zou het zijn op de weg en waar zijn ze bezig om de Rijkswegen te verbreden en of te verbeteren? We zijn zo net na half zes met z"n zessen vertrokken en het verkeer viel achteraf gelukkig mee. Aangekomen in Putten werden we kort bij de baan gestationeerd door medewerkers van de des betreffende organisatie. Zo heel veel tijd hadden we eigenlijk toch niet meer over dus alles maar in rap tempo in gereedheid gebracht. We wisten vooraf dat we niet in de versnelling konden starten, waar we het liefste in zouden vertrekken. Aanpassingen zouden na de wedstrijd in Putten worden gerealiseerd. Nadat we de baan hadden geïnspecteerd en niet goed ingeschat, hoe het in de midden van baan was, hadden we ook niet in de hoogste versnelling kunnen starten. De baan, ( de laatste tijd een vaak besproken cliché), was niet van dien aard dat we konden spreken van gelijke kansen. De Full Speed moest in de kop groep starten dus hadden we minder gegevens hoe onze concurrenten / collegas het er afbrachten. Nadat wij een afstand hadden van 90.04 mtr. en Hans Kester net voor ons eindigden met 91,68 mtr., bleken er toch nog 5 rijders verder te komen. De eerste rijders probeerden het dus over de midden, wat minder goed uitpakte, maar Henri Rooselaar ging als eerste over links die daarmee gelijk een tweede tijd neer zette. Kort daarna kwam de Waldbroezer, vandaag bestuurt door Haije die dit zelfde kunstje ook uithaalde en hiermee een derde plaats opeiste.
Al met al wel 11 punten bijgeschreven maar niet helemaal content met het resultaat. Gelukkig bracht Arco de Groot ons weer veilig thuis, zodat eind goed al goed was.

Groet van de Lowland Pullers uit Nieuwland.

 

 

Verslag wedstrijd Speuld

Onze vaste vervoerder de Fa. A. de Groot Melktransport te Leerbroek kwam al op vr. 6 juli te trekker laden. Zelf hadden ze een opening op zat. 7 juli  van 1 van hun cliënten, waar ze dus naar toe moesten. Een oplossing hadden ze gecreëerd door Manus Versluis van team Red Impact te vragen of hij de vrachtauto wilde besturen en ons in Speuld wilde brengen. Hierop werd positief gereageerd en konden we dus toch met de DAF naar de wedstrijd. Vanaf onze site willen we Manus hartelijk bedanken voor de medewerking en de familie de Groot voor de oplossing.
Het was alweer de zevende competitie wedstrijd van de 4,5 Ton Sport Top Niveau. Daar aangekomen zagen we al meteen dat de kleibaan er goed bij lag. Mag misschien wel een kleine aantekening maken dat je niet helemaal op rechts moest rijden, omdat daar de grip wel wat minder was. We rijden in totaal met 12 competitie rijders maar helaas waren de Just Blue en de Old Green Worker  niet aanwezig. Wel 1 bijschrijver, te weten H. de Kruif met de Black Belly.  Bij de eerste proeftrek werd de sleepwagen al strakker gezet maar dat deerde de competitie rijders niet, daar ze allemaal  een FP behaalde. Al met al dus opnieuw voor iedereen een nieuwe kans. De eerste 3,( Inter, Valtra en Fiat ), bleven steken in begin negentig meter, maar toen kwam H. Ridder en die denderde naar een afstand van 107,05. Niet meer te overbruggen bleek later. Wel kwam Blue Risk nog op 105,55 mtr. De anderen konden niet meer deze afstand benaderen. Maar op 1 na laatste moesten wij nog aanpikken en wat schetste onze verbazing, de Full Speed nestelde zich tussen Henk en Wouter in met een afstand van 106.54 mtr. een 2e plaats en konden wij dus met enige ingehouden trots de baan verlaten. Mag nog even worden vermeld dat Hagar de laatste 2 wedstrijden steeds beter gaat draaien en de honderd meter lijn wel voorbij ging maar niet voldoende was voor het ere schavot. Al met al een geslaagde dag in Speuld met in de 4,5 Ton Sport Top Niveau opnieuw een nieuwe competitie leider H. Ridder met de Bull"s Eye. Proficiat.

Groet van de Lowland Pullers uit Nieuwland.

 

 

Verslag wedstrijd Haastrecht

Op zat. 30 juni hadden we een uitnodiging van Haastrecht.
De familie de Groot had andere verplichtingen dus moesten we een andere oplossing vinden voor het vervoer. Fa. Bron uit Geldermalsen bood ons een BE aan en zo konden wij alsnog naar Haastrecht. Niet te laat vertrokken die middag daar we alles op tijd gereed hadden. Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door D. van Leeuwen die gelijk met bonnen en munten kwam aandragen. Eerst de baan bekeken en met kennissen gesproken, dus relaxed. Hierna de trekker gelost en klaar gemaakt. We moesten daar in een gecombineerde klasse 4,5 ton rijden met Top, Promo en 3,4 ton super sport (te weten Jan-Bas & Willem) en nog een paar bijschrijvers.  Rond 6 uur viel er een buitje, wat de baan goed kon hebben. Het duurde dan ook maar kort dus de wedstrijd had hiermede geen oponthoud. Zo rond half  8  moesten wij rijden maar de lucht dreigde behoorlijk en op het laatst van onze klasse begon het al te regenen. Daar wij vooraf een paar kleine dingetjes hadden veranderd, hadden we na die eerste run prima test gegevens
Heel triest voor de organisatie, want die hadden het prima voor elkaar met de vele medewerkers en vrijwilligers. Buienradar gaf aan dat het bleef regenen dus de wedstrijd werd afgeblazen.  
Bedankt Organisatie Haastrecht en hopelijk zien we elkaar opnieuw, maar dan met beter weer.

Groet van de Lowland Pullers uit Nieuwland.

 

 

Verslag wedstrijd Hoogblokland

Zaterdagmorgen 23 juni 2012 zijn we druk bezig om alles in gereedheid te brengen voor het transport, inclusief buurman J. Druiff, om af te reizen naar Hoog-Blokland. De planning was om vroegtijdig te gaan en zodoende eerst A. Hak in de 5,5 ton standaard te zien rijden, die dan ook met zijn Deutz een prachtige 2e plaats behaalde en zeer zeker meer verdiend had. Gefeliciteerd.
Als tweede klasse kwam de 3,5 ton standaard aan de beurt, waarin Pel Sterk en Matthijs Bijl moesten aanhaken. Proficiat alle twee met een eerste plaats voor Easy Red, van het Lowland Pullers Team, en een derde plaats voor Matthijs.
Ook leuk om nog ff te vermelden dat op vrijdagavond Martin Hijkoop met zijn Orange Glow in de 2,5 ton Sport eerste werd en dus ook van harte gefeliciteerd namens de Lowland Pullers uit Nieuwland.
Aan het einde van de middag kwamen de 4,5 Ton Sport Traktoren aan de beurt. Een grote groep van plus minus 19 stuks. Als zesde moesten wij aan treden met vandaag op de bok M. Burggraaf. Hij ging als eerste over de honderd meter lijn, hierna Flash en als derde Interven. Dus een Finale met 3  Sport Tractoren die in dezelfde volgorde moesten rijden.De Full Speed ging opnieuw goed van start en zette een zeer acceptabele afstand neer waar de andere 2 zich op stuk konden bijten. Dit gebeurde dan ook want Gerold bleek met zijn Flash een paar meter te kort te komen op het score bord en de Interven van Maarten bleef daar nog weer iets onder. Al met al een hele leuke Finale en hopelijk volgend jaar nog een paar extra. Mag nog even vermeld worden dat J. Druiff met zijn Blue Fighter helaas de finale niet behaalde daar hij 1,82 mtr. te kort kwam. Volgend jaar beter Jan, gaat je zeker lukken.

Groet van de Lowland Pullers uit Nieuwland.

 

 

Verslag wedstrijd Made

Zaterdag rond 12 uur gingen we met een grote groep op pad,(gezellig), en in Made aangekomen kwamen er nog een paar bij die met eigen vervoer waren gekomen.
Vooraf aan deze wedstrijd nog wat kleine dingetjes veranderd. Na Didam en Staphorst doen we gelukkig weer enigzins van ons laten spreken. In Made is het altijd een groot spectakel met 3 banen, waarvan wij in de 4,5 Ton Sport Top Niveau op de middelste baan mochten rijden. De baan die veel grip had maar waar toch nog 5 traktoren de Finale wisten te behalen. De Blue Risk was niet te stuiten en kwam op een afstand van 109,50 mtr. Hierna kwam de Bull"s Eye met 101,34 mtr. Onze Full Speed deed het nog niet zo slecht en bleef maar 48 centimeter achter H.Ridder te weten op 100,86 mtr. Als vierde eindigde Hagar die het ook steeds beter gaat doen. Op nr. 5 kwam de Red Expectation die vanaf de start al een afspraak had met de rechter krijt lijn en dus hem dit fataal werd met al dat bij remmen.
Al met al een hele mooie wedstrijd en een grote groep Lowland Land Pullers vandaag die het een geslaagde dag vonden en zo dus aan het einde van de avond tevreden huiswaarts zijn gekeerd.

Groet van de Lowland Pullers uit Nieuwland.

 

 

Verslag wedstrijd Staphorst

Vrijdag 8 juni moesten we naar Staphorst. De weer berichten werden nauwkeurig in de gaten gehouden. Hier en daar vielen er behoorlijke buien met windstoten. In Staphorst hebben ze een geweldig terrein en de nieuwe banen,(sinds vorig jaar), lagen er fantastisch bij. Groot kompliment van de Lowland Pullers Tevens willen wij de sleepwagen bemanning complimenteren, daar ze een geweldige afstelling hadden. Bedankt Kees. Natuurlijk vergeten we niet de organisatie te bedanken.
In de 4,5 Ton Sport Top Niveau deden 19 deelnemers mee, dus concurrentie genoeg. Van de 12 competitie rijders, plaatsten er zich 8 in de finale en 2 bijschrijvers. De 4 toprijders deden weinig voor elkaar onder en Hans ging ditmaal met de eerste prijs aan de haal. De afstanden lagen binnen de 3 meter en mag dus spannend genoemd worden. Om aansluiting te krijgen bij deze sterke jongens, ( Henk, Hans, Wouter en Henri), moeten er nog stevige noten gekraakt worden, maar ik mag vanaf deze plaats namens de andere 8 rijders best schrijven dat we de moed zeker niet opgeven.
 

Al met al mag ik vast stellen dat de Lowland Pullers, door opnieuw enige veranderingen te hebben verricht, tevreden huiswaarts zijn gekeerd.

Groet van de Lowland Pullers uit Nieuwland.

 

 

Verslag wedstrijd Didam

 Op 2e Pinksterdag  gaan we al vele jaren naar Didam.
Een wedstrijd voor de Lowland Pullers die meetelt voor het competitie kampioenschap.Onze chauffeur Arco had het zo erg in zijn nek ,dat als hij om moest kijken, z'n hele lichaam mee moest draaien.Roy was bereid om ons in Didam te brengen, waar wij dan ook heel blij mee waren.
Daar wij in de eerste wedstrijden nog steeds zoekende waren, hoe we de Full Speed weer aan het lopen moesten krijgen, hebben we in Didam na achteraf een zeer goed besluit met z'n allen de sfeer van een overwinning weer mogen proeven. Freek Zijlstra,Jan Rozeboom,Henri Rooselaar en wij waren de finalisten. De op dat moment top 4 lieten het allen afweten en behaalde niet de fel begeerde Full Pull. Wat natuurlijk zeer verrassend bij ons over kwam en dit nimmer hadden verwacht.
Zo dus een terug tocht met 20 punten op zak die we bitter hard nodig hadden omdat we tot in de onderste regionen waren beland.
Gelukkig hebben we als team kunnen laten zien dat we zeer zeker nog niet afgeschreven waren.

Groet van de Lowland Pullers uit Nieuwland.

 

 

Verslag wedstrijd Wekerom en Culemborg 30 april 2012

Op maandagmorgen in het zonnetje naar Culemborg gereden waar het terrein er redelijk goed bij lag. Het weer zat de organisatie deze keer mee en het werd een prachtige zonnige dag. Samen met Mathijs Bijl de trekkers gereed gemaakt voor het wegen, dit was voor Mathijs een tegenvaller want de Ford was ruim 500 kg te zwaar. Dus toch maar de dubbellucht gedemonteerd en nogmaals gewogen. Dit keer was het gewicht correct, na ook de trekhaakhoogte te hebben afgesteld was het wachten op onze trekpoging. Doordat Mathijs zonder dubbellucht moest rijden was het lastig om de juiste versnelling te kiezen. Helaas te hoog gegokt en de Ford gaf er na 67 meter de brui aan een 18e plaats was het resultaat. Nu was het mijn beurt, de baan werd bij elke run beter en dat moets een voordeel zijn. De run ging goed tot een halve meter voor de Full-Pull, dus net geen finale maar een negende plaast is toch goed voor een starbewijs voor volgen jaar.

Het was niet alleen de eerste wedstrijd van de Full-Speed dit jaar maar ook voor Roy de Groot was het de eerste keer dat hij verantwoordelijk was voor het vervoer naar de wedstrijd. Roy heeft zijn 18e verjaardag aangegrepen om binnen no-time al zijn rijbewijzen te hallen en is dan ook al als internationaal chauffeur werkzaam bij  Bouwheer in Zeewolde.
Doordat er geen gelegenheid was geweest om de Full-Speed uit te testen tijdens een wedstrijd en er toch het een en ander is veranderd aan de machine was het lastig een goede setup te kiezen. Het resultaat was een teleurstellende 6e plaats maar wel met positieve meetresultaten. Wouter Peelen wist de eerste wedstrijd op zijn naam te zetten, ook nieuwkomer Red Expectation maakte een goed indruk met een tweede plaats.
Vanuit Wekerom als een haas naar Culemborg waar de organisatie de 4,5 Ton Sport wat later in het programma had geplaatst. Ditmaal wist Bo de Full-Speed naar een zesde plaats te sturen in een veld van 15 deelnemers zonder dat er één Full-Pull werd gereden. De man in bonus was buurman Jan Druijf die met zijn combinatie beslag wist et leggen op de eerste plaats met ruim anderhalve meter voorsprong op de nummer twee.
Kortom een enerverende dag met diverse verbeter puntjes.

Groet van de Lowland Pullers uit Nieuwland.

 

 
     

 


 2011 - Tractor Pulling Team "LOWLANDPULLERS" - Nieuwland - Powered by VOWEB